Dupontcheese steunt Serious Request 2016

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. 

De Stille ramp

Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

Net als voorgaande jaren steunt Dupontcheese ook dit jaar Serious Request. Net als in 2015 is er een kaas uitgekozen om verkocht te worden als Serious Cheese. Gedurende de inzamelweken is deze kaas te bestellen met een uniek etiket en worden er posters bij geleverd. Van iedere verkochte kilo, zal er één euro naar het goede doel gaan, waarbij van kaasmaker tot consument ieder zijn aandeel levert.

De Serious Cheese van 2016 is de SmaaQ Rijp belegen. Interesse? Vraag naar de voorwaarden.

Wilt u meer informatie?Neem direct contact met ons op!