Onze producten

Wij hebben voor u een breed assortiment geselecteerd met specialiteiten van over de hele wereld. Ons assortiment is opgedeeld in Buitenlandse en Hollandse (Boeren)kaas, kaasdelicatessen en Non Food.  De buitenlandse kaassoorten die wij vast in ons assortiment hebben zijn onderverdeeld in verschillende soorten.

Blauwaderkaas
Blauwaderkazen rijpen met het speciaal daarvoor gekweekte schimmelcultuur Penicillicum Glaucum. Uit de Franse Auvergne kennen we mooie A.O.C. kazen als Bleu d’Auvergne en Fourme d’Ambert. Bij de meeste blauwaderkazen wordt aan de wrongel dus Penicillicum Glaucum toegevoegd; door het prikken van gaten in de kaas kan de blauwader zich ontwikkelen en zich verdelen door de hele kaas. Afhankelijk van de melksoort, rijpingstijd en vetgehalte kan een blauwaderkaas van zacht romig tot stevig pikant van smaak zijn.

Geitenkaas
Hieronder vallen alle kazen die gemaakt worden van  minimaal 80% geitenmelk.
Opvallend is dat het zuivel van geitenkaas witter van kleur is. Dit komt doordat geiten caroteen omzetten in vitamine A. Geitenkazen kennen we in een groot scala van verschijningsvormen; van zachte tot hele verse, kortgerijpte geitenkaas tot wel 2 jaar lang gerijpte harde geitenkaas, staven (ook wel ‘Buche’ genoemd) geitenkaas van gepasteuriseerde geitenmelk tot  traditioneel op de boerderij gemaakte rauwmelkse specialiteiten.

Gewassen Korst kaas
Kazen waarvan de korst tijdens de rijping gewassen of geborsteld wordt. De kaas kleurt hierdoor van licht oranje tot fel rood, al naar gelang de intensiteit van het wassen c.q. borstelen. De smaak kan variëren van romig pikant tot bijna penetrant (bijvoorbeeld Limburger). Dit ook weer afhankelijk van de melksoort, wel of niet gepasteuriseerde melk, rijpingstijd en zoals gezegd, de intensiteit van het wassen of borstelen. Sommige kazen worden behandeld met wijn, bier of kruiden; ook dit geeft weer een ander smaakaccent aan de kaas.

Harde / Half harde kaas
Harde- en Half harde kazen zijn stevige, vaak lang gerijpte kazen, soms tot wel 4 jaar geaffineerd. Kaas gemaakt van afgeroomde melk  en/of  naverwarmde wrongel is vaak harder; beter bekend zijn bijv.  de Parmigiano Reggiano en de Formaggio Grana Padano. Harde kazen kennen we in vele melksoorten en smaakvarianten: het frisse zoet van een oude Comté of het volle droge, pikante van een overjarige Pecorino met o.a. zwarte pepertjes. Een erg fijne kaasgroep waarmee heel mooie combinaties te maken zijn in ovenschotelgerechten, met een mooie dessertwijn en sappig fruit na het diner of in combinatie met een Chutney, fijne Corsicaanse confiture,  Balsamusse of Balsamico.

Smeltkaas 
Voor de productie van smeltkazen worden verschillende soorten harde kazen gebruikt. De kazen worden ontkorst en geraspt daarna wordt er melk, roomboter of crème fraiche en/of kruiden aan toegevoegd. Er bestaan dan ook vele soorten en kwaliteiten smeltkaas in vele smaken en varianten.

Verse kaas
Verse kaas zijn niet gerijpte kazen die direct na productie voor consumptie geschikt zijn. Verse kazen hebben over het algemeen een zachte korrelige structuur, zijn fris, soms aangenaam lichtzurig van smaak en kennen vele verschijningsvormen, meestal verrijkt met kruiden en/of vruchten.

Witte Florakaas
Witte Flora kaas ofwel witte korst kaas zijn kazen zoals Brie en Camembert. De kaas wordt bestoven met de z.g. Penicillicum Candidum. Deze zorgt ervoor dat de mooie witte korstflora ontstaat die een speciale smaak aan de kaas meegeeft. De smaak is mild en aromatisch. Het vetgehalte kan variëren van 40 - 60%. Zo  kennen we ook de zg. ‘Triple creme’ kazen; hiervan is het vetgehalte in de droge stof 75%, . Ook witte flora kaas kennen we in rauwmelkse (‘lait cru’) en gepasteuriseerde uitvoering. De smaak van traditionele rauwmelkse witte korstkaas is wat pikanter als de gepasteuriseerde.
De rijpingstijd is over het algemeen kort;  4 tot 8 weken.
Uitzondering hierop is bijv. de Brie Noir, deze rijpt wel een heel jaar en wordt door de Fransen gegeten bij de koffie (gedoopt in koffie….).

Hollandse en Boeren kaas
We onderscheiden boerenkaas en fabriekskaas.
Boerenkaas wordt uitsluitend geproduceerd op de boerderij. De boeren gebruiken voor het maken van de kaas ‘rauwe melk’. Elke boer maakt zijn kaas op zijn eigen  manier. De bodemgesteldheid en de voeding bepalen de smaak van deze unieke kazen.
Dit geeft een grote diversiteit in de smaak van boerenkaas; van jong tot oud, eenstukkers of kruimelzuivelkaas.

De beste kwaliteit fabriekskaas komt uit Noord Holland, de Beemsterpolder waar onze partner Cono kaasmakers voor ons de SmaaQ kazen produceert. Top van smaak mede door een rustige ambachtelijke rijping in polderpakhuizen en dat proeft u!

Ook uit Noord Holland komt Klaver Kaas. Klaver Kaas zijn ambachtelijke kazen van het zuiverste zuivel. Omdat de kazen met vegetarisch stremsel zijn bereid, zijn ze ook geschikt voor vegetariërs. Klaver Kaas controleert de hele keten van het veevoer tot eindproduct. Het veevoer voor de eigen veestapel (koe en geit) wordt zelf verbouwd. Het vee krijgt hierdoor altijd voer van dezelfde kwaliteit, dat garant staat voor continue kwaliteit van de melk en de kaas.

Schapenkaas
Schapenkazen komen we  in velerlei smaken en variëteiten tegen; van zacht tot zeer hard, met gewassen korst,  verse kaas, zo van de boerderij (fermier) of fabriekskaas.
De Italiaanse Pecorino bijvoorbeeld, is een hele bekende schapenkaas  en alleen al van deze kaas kennen we zo’n 25 varianten; van naturel tot heel oud,  in wijn, hooi of in aardewerken kruiken gerijpt. Van origine uit Sicilië maar ook uit Toscane, allemaal met hun eigen karakteristieke smaak.

Wilt u één van deze producten bestellen?Neem direct contact met ons op.